Jong en Vrij Amsterdam Conferentie 2018

In het weekend van 9 en 10 november organiseert Jong en Vrij Amsterdam voor het eerst in haar vijfjarig bestaan een heuse conferentie, en wel op De Limmikhof aan de prachtige Nieuwe Keizersgracht. We hopen dat deze conferentie voor onze kerk het begin gaat zijn van een mooie traditie: bij elkaar komen als kerk, in onze stad. We willen daarbij verdiepen en verbreden, in een open setting – dus gasten zijn zeer welkom! – en met niet zomaar een thema. Het thema is dit jaar Hemelse Liefde op Aarde en daarmee gaan we het hebben over onderwerpen als single zijn, het huwelijk, seks en wat God anno 2018 in Amsterdam tegen ons over deze onderwerpen te zeggen heeft. Inspiratie dus, een goeie lunch en vermoedelijk veel lachsalvo’s. We hebben er heel veel zin in en willen je laten weten dat we het leuk zouden vinden om jou als gast te ontvangen.

Sluitingsdatum inschrijving: 28 oktober!

 

Waarom dit thema?

Hemelse liefde: dat gaat iedereen aan. Zonder liefde geen leven. Gelukkig is God liefde – zo staat het heel nuchter in de bijbel – en heeft Hij zich geopenbaard in Jezus, die ons de liefde heeft laten kennen. Tegelijk kan de praktijk van de liefde in het dagelijks leven een stuk ingewikkelder zijn. Of je nu single bent, aan het daten, getrouwd of gescheiden: gezonde liefdesrelaties, seks en liefde zijn geen vanzelfsprekendheid. Alle reden dus voor een conferentie over dit thema. Niet omdat we alle antwoorden hebben. Maar we hebben wel doorbraken gezien, en ervaringen meegemaakt met God. We hebben door schade en schande levens zien veranderen. En dus zijn er prachtige verhalen te vertellen. En boven alles hebben we gewoon zin om samen tijd in Gods aanwezigheid door te brengen. Bij Hem te zijn. Van Hem te genieten. Samen te aanbidden. Voor elkaar te bidden. Nieuwe en onverwachte dingen te zien gebeuren. Want dat is gewoon het mooiste wat er is.  

Wat kun je verwachten?

  • Een bont gezelschap aan bezoekers. Uiteraard veel mensen van Jong en Vrij Amsterdam. Maar ook allerlei vrienden en bekenden van buiten onze kerk, gelovig of ongelovig – iedereen is welkom.
  • Sprekers en spreeksters die we kennen en vertrouwen en die met kwetsbaarheid vanuit eigen ervaring en met helderheid vanuit de Bijbel jou willen helpen om voor jezelf de openbaring te krijgen waar je naar verlangt.
  • Als sprekers staan in ieder geval op de planning: Jasper & Maartje van der Kolk en Coen & Mirjam van Zadelhoff. De verwachting is dat uiteindelijk een uiteenlopend gezelschap aan verhalenvertellers gaat ontstaan. We gaan veel lachen en het goed hebben met elkaar.
  • Een setting waar Gods aanwezigheid en Zijn Geest veel ruimte hebben: dus veel aanbidding, veel ruimte voor persoonlijke gesprekken en gebed.
Alle ruimte om nieuwe mensen te leren kennen, maar geen ongemakkelijk gedoe in krampachtige gespreksgroepjes.  

Waar en wanneer?

De conferentie is één geheel. Je haalt het meest uit de conferentie als je er van begin tot eind bij kunt zijn. Dit zijn de tijden en locatie:
  • Vrijdag 9 november: 20.00 – 22.00 uur. Inloop en registratie vanaf 19.30 uur.
  • Zaterdag 10 november: 10.00 – 17.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur
  • Locatie: de zolder van de Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1a Amsterdam.
  • Zondag 11 november: 10.30 samenkomst in Q-Factory – Atlantisplein 1. (De dienst is officieel geen onderdeel van de conferentie, maar zal wel in het teken staan van de vrijdag en zaterdag.)

Tickets

  • Om de kosten te dekken vragen we een bijdrage van € 35,- per persoon. Dit is inclusief koffie en thee en een heerlijke lunch op zaterdag.
  • Tickets zijn niet meer te koop. Mocht je er alsnog heel graag bij willen zijn? Stuur ons dan een mailtje en we gaan kijken we wat we voor je kunnen doen.
Na aankoop van je ticket ontvang je verdere praktische details.

Vragen?

Mail de organisatie: conferentie@jongenvrijamsterdam.nl